Hartige taart met bloemkool en broccoli

De hartige taart met broccoli en bloemkool is een heel lekker en redelijk simpel gerecht. Het is heel makkelijk te bereiden, en het moet best lang in de oven. Perfect voor lekker luie zondagen. Het is een kwestie van optijd beginnen met bereiden, de oven in, en lekker uitrusten.
Deze hartige taart hoeft niet alleen met broccoli en bloemkool. Je kan ook varieren door de broccoli en bloemkool te vervangen door tomaten en chorizo, om een spaanse tomatentaart te maken.

Bereidingstijd: 85 min

Ingrediƫnten

hartige taart

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven aan op 180 graden. Snij de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. Verhit een koeken-of hapjespan op midden/hoog vuur. Bak de spekreepjes ongeveer 5 minuten.
  2. Maak van 5 plakjes hartige taartdeeg een ronde plak deeg, van ongeveer 30 centimeter in diameter. Leg deze plak in een ingevette springvorm. Je kan ook bakpapier gebruiken. Maak gaatjes in de bodem met een vork. Meng de kaas, spekjes, bloemkool en broccoli bij de losgeklopte eieren. Zorg ervoor dat je 1 eetlepel ei apart houdt. Voeg zwarte peper toe voor extra smaak. Maak van de overgebleven plakjes deeg nog een ronde plak van 30 centimeter in diameter.
  3. Giet het mengsel in de vorm. Leg de tweede plak over het mengsel heen. Smeer het overgebleven ei uit over de bovenste plak deeg. Bak de taart 45 minuten in de oven.
  4. Haal de taart uit de oven en laat de taart 10 minuten rusten. Haal de vorm van de taart af, en wacht 10 minuten. Eet smakelijk!

Meer recepten

mac 'n cheese

Mac 'n cheese met broccoli

Meer Informatie
kabeljauw met broccoli

Broccoli met kabeljauw

Meer Informatie
Hartige taart

Hartige taart met broccoli

Meer Informatie
Pasta broccoli kip

Pasta met broccoli en kip

Meer Informatie

Social Media