Mac 'n cheese met broccoli

Mac 'n cheese met broccoli is een lekkere variatie op normale mac 'n cheese. In deze versie zit meer groente, en de smaak en textuur is wat diverser. Ook is deze variatie gemakkelijk te maken, is snel klaar en het is een goede manier om uw kinderen te introduceren aan de bijzondere smaak van broccoli.
Bij pastagerechten is het heel makkelijk te varieren. Je kunt bijvoorbeeld een keer penne gebruiken in plaats van macaroni, of bijvoorbeeld groene, zwarte of rode pasta gebruiken. Ook kan je dit gerecht klaarmaken met tonijn, om een lekkere twist te geven aan een anders iets eentonige smaak.

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediƫnten

mac 'n cheese

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven aan op 200 graden. Kook de pasta zoals op te verpakking vermeld. Snij de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in 4 min beetgaar.
  2. Bak de ontbijtspek krokant, en verbrokkel het. Smelt de boter in een klein pannetje. voeg de bloem in een keer toe, en roer het constant tijdens het koken voor 1 minuut lang. Voeg de melk al roerend beetje bij beetje toe. Blijf reoren tot het een gladde saus is. Doe de heft van de kaas erbij en laat het op laag vuur in de aus smelten.
  3. Doe de broccoli, spek en kaassaus bij de pasta. Doe het in een ovenschaal, en strooi de rest van de kaas over de schotel. Zet de overnschotel in de oven, en laat het goudbruin bakken. Eet smakelijk!

Meer recepten

mac 'n cheese

Mac 'n cheese met broccoli

Meer Informatie
kabeljauw met broccoli

Broccoli met kabeljauw

Meer Informatie
Hartige taart

Hartige taart met broccoli

Meer Informatie
Pasta broccoli kip

Pasta met broccoli en kip

Meer Informatie

Social Media