Broccolisoep

De broccolisoep is heel makkelijk te maken. Het is een kwestie van alle ingredienten bij elkaar in een pan gooien, water aan de kook brengen, en wachten. Super simpel voor een Zondagavond!
Je bent maar 25 minuten in totaal bezig met het koken van deze heerlijke broccolisoep. Dat is vanaf het begin van het koken, tot het eten op tafel staat! Je kan de soep ook eerder klaarmaken en later opwarmen. Super snel voor drukke weekdagen!
Dit is een heelijke broccolisoep. Hij heeft de sterke smaak van broccoli, en hij vult lekker door de aardappel er doorheen. De crème fraîche zorgt voor een lekker zachte textuur. Wat wil je nog meer?

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten

Broccolisoep

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui in snippers, en snij de roosjes van de broccoli. Haal de schil van de stronk af en snij de strok in kleine blokjes
  2. Verwarm de olie in een grote soeppan en bak de ui ongeveer 5 minuutjes op laag vuur. voeg de aardappel toe, en de broccoli, erop lettend dat je een paar roosjes broccoli niet in de pan gooit. Doe het boullionblokje erbij, en voeg het water toe en laat het staan tot het kookt. Laat de soep 15 minuten koken op laag vuur, met de deksel erop.
  3. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren en breng het eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de crème fraîche toe. Snijd de overgebleven roosjes broccoli klein en garneer de soep hiermee. Eet smakelijk!

Meer recepten

mac 'n cheese

Mac 'n cheese met broccoli

Meer Informatie
kabeljauw met broccoli

Broccoli met kabeljauw

Meer Informatie
Hartige taart

Hartige taart met broccoli

Meer Informatie
Pasta broccoli kip

Pasta met broccoli en kip

Meer Informatie

Social Media