Broccolikiemen salade

Het is heel makkelijk om deze kiemen zelf te groeien thuis zelf in de kleinste keuken. Koop een zakje broccoli kiemzaden. Op het zakje staat precies wat je moet doen voor als je niet weet wat je moet doen. Je kan ze kweken in een weckpot of laten ontkiemen op een mat van katoenen watten (deze is makkelijker vind ik). En zoals dat heb je je eigen broccoli kiemen. Natuurlijk als je geen zin hebt om het zelf te kweken dan kan je het kant en klaar kopen bij verschillende supermarkten.
Kiemen zijn de jonge plantjes van de volwassen groenten. Het komt vast dan niet als een verassing dan dat broccolikiemen de jonge plantjes van broccoli zijn. Broccoli kiemen maken voor een gezonde combo voor in salades of met vis zoals zalm en makreel.

Bereidingstijd: 15 min

Ingrediƫnten

broccolikiemen salade

Bereidingswijze:

  1. Was de groenten. Snijd de venkel zo dun mogelijke. Snipper het sjalot. Snijd dan vervolgens de harde achterkant van de asperges en stoom of kook ze.
  2. Om de dressing te maken mix 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel azijn in een kom. Voeg vervolgens al roerend met een garde 5 eetlepels olijf olie toe. Roeren tot een gladde emulsie. Breng het dan smaak maken met peper.
  3. Maak vervolgens de spinazie met de dressing. Knip de broccoli kiemen eraf.
  4. Meng de groenten door elkaar heen en leg vervolgens dan de salade in een schaal. Snijd de eieren naar eigen wens en leg deze bovenop de salade.

Meer recepten

mac 'n cheese

Mac 'n cheese met broccoli

Meer Informatie
kabeljauw met broccoli

Broccoli met kabeljauw

Meer Informatie
Hartige taart

Hartige taart met broccoli

Meer Informatie
Pasta broccoli kip

Pasta met broccoli en kip

Meer Informatie

Social Media