Pasta met kip en broccoli

Pasta met kip en broccoli is een heerlijk comfort food gerecht. Het is bovendien heel makkelijk te maken, en ook heel gezond. Je bent ongeveer 20 min bezig met het klaarmaken, dus jensteekt er weinig moeite in om een heerlijk maal op tafel te zetten.
Bij pastagerechten is het heel makkelijk te varieren. Je kunt bijvoorbeeld een keer tagliatelle gebruiken in plaats van penne, of bijvoorbeeld groene, zwarte of rode pasta gebruiken. Ook kan je dit gerecht klaarmaken met gerookte zalm in plaats van kip. Pas op, het wordt dan wel wat zouter, dus je hoeft er niet zo veel zout bij te doen.

Bereidingstijd: 20 min

Ingrediƫnten

pasta broccoli kip

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat 'al dente'. Terwijl dit staat te koken kan je alvast de broccoli snijden in kleine roosjes. Kook de broccoli 5 minuten.
  2. Snij de kipfilet in stukjes. Gooi er wat italiaanse kruiden overheen, en doe er wat peper en zout overheen. Zet het vuur onder een hapjespan op middelhoog vuur, en verhit de olie. Bak de kip 3 minuten goudbruin. Giet de pasta af. Voeg de kookroom en de roomkaas toe aan de kip. Verwarm dit een paar minuten op laag vuur.
  3. Doe de pasta en Broccoli erbij, en doe er wat peper en zout bij naar smaak. Snij de olijven in plakjes. Schep de pasta op en garneer met de olijven. Eet smakelijk!

Meer recepten

mac 'n cheese

Mac 'n cheese met broccoli

Meer Informatie
kabeljauw met broccoli

Broccoli met kabeljauw

Meer Informatie
Hartige taart

Hartige taart met broccoli

Meer Informatie
Pasta broccoli kip

Pasta met broccoli en kip

Meer Informatie

Social Media