Broccoli asperge (BiMi)

Broccoli asperge, ook wel bekend als bimi. Bimi is ontstaan in Japan en is nog niet zo oud, een vrij nieuw recept. Deze groente heeft zichzelf ontwikkeld door broccoli te kruisen met kailan, kailan is een Chinees groentesoort wat in China veel wordt gegeten. Bimi draagt vele namen met zich mee zoals, broccoli, babybroccoli of de bekendste asperge broccoli. De bimi wordt vaak genoemd als een echte super groente, omdat de groente ontzettend veel vitamine bevat. En heeft een groot gehalte aan glucosei nholten.
Al koop je asperge broccoli in Nederland dan komt het vanzelfsprekend uit Afrika. De groente wordt daar geteeld, vooral op de koelere nachten. In Nederland kan de plant helaas niet groeien, daarvoor is het Nederlandse klimaat te grillig. In Nederland is het nog niet een uiterst populair gerecht, maar het wordt wel meer en meer gegeten.

Bereidingstijd: 15 min

Ingrediƫnten

broccoli asperges

Bereidingswijze:

  1. Was als eerst de bimi even goed.
  2. Vul de pan met water.
  3. Breng het aan de kook.
  4. Hang er een vergiet boven en zorgt dat dit goed bedekt is, zo wordt de smaak optimaal.
  5. Laat de bimi 2/3 minuten even koken.
  6. Controleer met een vork of het klaar is, het is klaar als het lichtgroen en zacht is.
  7. Haal het uit de pam.
  8. Gooi er voor een uiterst resultaat, nog wat knoflook over of een beetje Parmezaanse kaas.

Meer recepten

mac 'n cheese

Mac 'n cheese met broccoli

Meer Informatie
kabeljauw met broccoli

Broccoli met kabeljauw

Meer Informatie
Hartige taart

Hartige taart met broccoli

Meer Informatie
Pasta broccoli kip

Pasta met broccoli en kip

Meer Informatie

Social Media